12 Nisan 2012 Perşembe

çamaşır asma sorunsalı



çamaşır asma sorunsalı...


nereden çıktı bu şimdi?

sevgili bilog, karşı apartmanda içeride gizli bi örgüt oldugunu düşündüğüm bir aile var, ulen balkonda sürekli çamaşır! insan hergün çamaşır mı yıkar, hergün çamaşır mı asar? bi de o çamaşırlar abidik gubidik mi asılır? ulen o tırı vırı dolu balkon gözümü o kadar yoruyo ki, dertlenip içime kapanıyorum resmen.

çamaşırlar dışarıda çok başarılı bir biçimde kuruyabilecekken, nedir sorunun senin bre kadın!

sevgili bilog, çamaşırlar elbet dışarıda kurutulmalı, amaç kurutmaksa şekil şemal çok da önemli değil diyenlerdim fakat bu kadın, bu kadıınnn öyle bir gözüme batıyor ki ,alıp ben ascam o çamaşırları ama evde 3 çamaşır makinası oldugunu düşündüğümden elleşmiyorum.

yetmiyorsa çamaşır ipi at bizim apartmana da bi ip böyle binalar arasında sergilensin tüm çamaşırlar tam çingen mahallesine dönsün.


yurtdışında insanların balkona çamaşır asması diye bişi yok, herkes ya kurutma makinasında kurutuyor ya da içeride.batıda zaten balkon kültürü yok, neler kaçırdıklarını bilmiyolar aslında, neyse bu bambaşka bi konu:)

millet 'çamaşırımızı asmak istiiyiizz bizzz ovv yeee meeennnn,çamaşır asmak bizim hakkımız' diyerek bu görüşün karşıtı olarak böyle bi grup kurmuş ; http://www.laundrylist.org/



bizde de balkona don asma hakkımız var diye, böyle de suistimal edilmez ki canım (:

çamaşır asma konusunda obsesif olan insanlar da biliyorum kendileri, kıyafetin rengine göre mandal kullanıp hepsini matematik problemi çözer gibi özen göstererek bir simetride asıyor, sanarsın ki çamaşır ipi değil abaküs o derece düzenli,giderek artıyor azalıyor falan, öyle bi manyaklık.....


bence çamaşırlar balkona asılmalı, asalım efenim güzelce,donumuzu falan kurutalım ama hergün hergün çamaşır yıkayıp manyağa bağlamayalım, o balkonu arada boş bırakalım, çamaşırları düzgün falan asalım lütfen.

bu işi çözümlemek için biraz daha derinlere inmem gerektiğinin farkına vardım.bir kadının kendini temizliğe ve yemeğe vermesini öncelikle çözmemiz lazım:)

hayatın anlamını deterjanda bulan kadının hazin sonu; üstünden çıkmayan klorak kokusudur. hayatın anlamını yemekte bulan kadının hazin sonu ise elinden çıkmayan soğan kokusudur.

tamam biz dişiler, erkekler av peşinde koşarken işin kolayına kaçıp 'ben mağarada kalıp
yemek falan yapayım,mağara pek pislendi bi tozunu alıp temizlik de yaparım ' diyerek evde takılmışız bi dönem sonra ortada dinazor falan kalmamış ama bu işler resmen bize kalmış, içimize işlemiş.

canı sıkılınca kendini temizliğe veren, yemek yapan kadın, sana sesleniyorum;

temizlik hoştur ,güzeldir ,titiz olmak iyidir; yemek yapmak , yemek güzel bişidir, löp löp oluruz falan ama hayatın anlamını orada aramayın, hayatınızdaki boşlukları bunlarla doldurmayın gidin kendinize başka uğraşlar bulun, kadının bu kaçınılmaz kaderinini aşın.

o sepet sepet çamaşırlar yıkanacak,asılcak, güneşte sararcak bozarcak, toplanacak, katlanacak, ütülenecek, dolaplara yerleştirilcek falan, sonra özensiz bünyeler bunları 2 günde kirletip sirkülasyonu tekrar başlatacak, bu bi kısır döngü, buraya giriş var çıkış yok:)

demek istediğim çamaşır yıkamayın, pasaklı gezinin değil, haftanın hergününü çamaşır asmak için ayıracağına, bi günde hallet hepsini,bitti gitti, git 6 gün gez ,hobi falan bul:D

sevgili komsucum, şu yıkadığın çamaşırlar, bi milyon kez yıkana yıkana pikaçunun kıyafetine dönmüş( kimbilir kaç derecede yıkıyodur bu:P) şu çamaşırları ağzını gözünü yamultarak asmassan tekrar giyilebilir onlar, ayrıca yeter yahuu benim de göz zevkimi bozma, balkondan her baktığımda pasaklı , simetrisi olmayan bi balkon görmek istemiyorum, şimdi adam ol ve elindeki mandalları yavaşça yere bırak...

yazının norması; balkonlarınızda sefa sürebilecekken, onları günlerce astığınız çamaşırlarla ziyan etmeyin, düzenli olun,adam olun.


2 yorum:

Unknown dedi ki...

:)) Bizim çamaşırlar içeride çamaşırlıkta kuruyor ev biraz büyük de ahahah. Bu arada Pikaçu'nun kıyafeti yoktu çıplaktı o :D:D

mutluluk kolesi dedi ki...

Güven, eve seriyoruz çamaşırları balkonu boş bırakıyoruz diyosun, içeri de zor olmuyo mu yahu? gerçi bu kadın evde kurutsa her yere çamaşır sermesi lazım:P pikaçuya gelince, bu çok hassas bi konu:P
kıyafetler o kadar yamulmus o kadar şekil şemalsiz ki ancak pikacuya olur manasında yoksa amacım pikaçuya şalvar giydirmek değil ahahahha:D